Megafon-sjefen slutter

Etter 12 år har Thomas Anthun Nielsen byttet beite.

TIDLIGERE MEGAFON-REDAKTØR Thomas Anthun Nielsen slutter i Megafon, 12 år etter at han startet gatemagasinet sammen med Senter for arbeidslivsforberedelse (ALF as) i 2006. Han ble raskt en av byens mest profilerte redaktører, og sørget for at magasinet spredte seg til flere steder på Vestlandet. Det siste året har han vært salgssjef i Megafon. Men hvorfor slutter han nå?

– Jeg trengte noe nye utfordringer i livet og nå var tiden inne for å satse litt på nye prosjekter. I tillegg har jeg alltid trodd på at enhver bedrift har godt av å få inn noen nye koster som ser annerledes på tingene og kan ta bedriften videre. Jeg har styrt skuten i 12 år nå og da har jeg liksom snudd bunken nok ganger. Det beste for Megafon er at det kommer inn nye mennesker med nye tanker og ideer slik at bladet kan leve videre. For når alt kommer til alt så er det jo Megafon og de som trenger magasinet som er de viktigste, sier Nielsen.

NIELSEN HAR MANGE jern i ilden. Det nyeste konseptet er «Utenfor», en podkast om mennesker som av ulike grunner havnet på utsiden av samfunnet.

– Jeg vil snakke med dem som er utenfor, enten de er holdt utenfor av samfunnet på grunn av sine valg eller de har valgt selv å stå utenfor. Jeg vil primært snakke med dem som har en historie å fortelle og som samtidig ikke har den samme tilgangen til de vanlige kanalene inn i mediene som kanskje jeg har. Jeg vil fortsette å jobbe med å skaffe mennesker et talerør.

Podkast er, kort fortalt, et radioprogram du kan lytte til når du selv vil. Du kan strømme eller laste ned slike podkaster fra mange ulike plattformer, som Soundcloud og Spotify.

De første sendingene handler blant annet om Jon Olaf, som tigger på Oslos paradegate, og om Ruben som måtte flytte fra Nord-Norge for å kunne leve ut sin virkelige identitet.

– PODKAST ER EN ENKEL og billig måte å nå ut til mennesker på. I mitt tilfelle er det bare å feste to mikrofoner, en på meg og en på den jeg prater med og trykke på «opptak». Jeg har selv hatt stor glede av å lytte til en god samtale mellom to mennesker og vil selv ha den gode samtalen med mennesker som har en historie det er verdt å lytte til.

Nielsen forteller at historiene han vil formilde gjennom sin nye podkast er en naturlig videreføring av jobben han gjorde i Megafon.

– Dette er kloke, reflekterte mennesker som alle har en spennende historie og som vi alle kan lære noe av, sier Nielsen.

Her kan du høre podcasten på Spotify: